Tyxo.bg counter

Пелетни камини Nordica Extraflame

Esmeralda

Предимства на пелетните камини:

пелетиУголеми

Пелетите са чисто гориво, неутрално по отношение на въглеродния двуокис. Произвеждат се предимно от дървени стърготини и трици, шлюпки от фъстъци и черупки от орехи, и други подобни отпадъчни материали. Пресовани са под високо налягане без лепило или други добавки. Това спомага за намаляване на зависимостта ни от петрола - пелетите използват материали, които иначе биха били изхвърляни.

Био-пелетите имат цилиндрична форма и обикновено са с диаметър 6-10 мм и дължина 10-30 мм, което ги прави удобна форма на гориво за крайните потребители.

При интензивното пресоване на пелетите, влагата излиза от тях. Така пелетите имат влажност под 8%, което е много сухо в сравнение с дървата, които имат влажност от 20% до 30%. Колкото по-сухо е едно гориво, толкова повече топлина то може да произвежда. А по-високата температура изгаря повече гориво и така ефективността е по-висока. В сравнение с камините на дърва, сертифицирани от EPA (Агенция за опазване на околната среда), които отделят 5 грама емисии на час, пелетните камини имат много ниски емисии - много по-малко от 1 грам на час.

Пелетните камини имат толкова голяма ефективност и отделяне на топлина, че е възможно димните газове да се извеждат хоризонтално през стената, вместо през традиционните комини.

 

Ценова листа

Пелетни камини | Отопление

 

Пелетни камини с водна риза

Пелетни камини | Отопление

Comfort Idro Lucrezia Idro Lucrezia Steel Ecologica Idro
Comfort Idro Lucrezia Idro Lucrezia Steel Ecologica Idro

 

Пелетни камери за вграждане

Пелетни камини | Отопление

Comfort P80 Comfort Mini Comfort Maxi
Comfort P80 Comfort Mini Comfort Maxi

 

Пелетни камери с облицовка

Пелетни камини | Отопление

Falo 1xLp Falo 1Cp-2Cp
Falo 1XLp Falo 1Cp -2Cp